Vi måtte på
revet igen for at se de store hajer. Denne gang med kamera klart og opsat på
spænding (jaws).

Vi blev droppet
midt på revet og gik ned på en dybde af 31,3 meter. Her hang vi
og kiggede ud i det blå for at få øje på om en hammerhaj skulle dukke op. Det
gjorde den ikke og vi runde det nordlige plateau hvor vi hang ud resten af
dykket.

En skildpadde
på bunden var alt hvad dette dyk kunne bidrage med. Det må vi kalde et
investerings dyk.

Da der nu ikke var så meget at se kan fakta om revet jo nævnes i stedet.

Elphinstone er et cigarformet rev, der er over 300 meter i længden. Det ligger i det sydlige Egypten tæt på Marsa Alam, dog ikke så sydligt som St. Johns Reefs. Det er opkaldt efter Admiral George Elphinstone, der var en britisk commander i Egypten i begyndelsen af det 19. århundrede. Dets enestående koraller og liv gør det til et af de bedste dykkersteder i Rødehavet.

Den nordlige og sydlige ende af Elphinstone har 100 meter bredde plateauer på mellem 20-40 meter, der er dækket af blødkoraller, kæmpe viftekoraller, svampe og piskekoraller. I den nordlige ende ser man tit rødtandede aftrækkerfisk i strømmen og store hestemakreller og barracudaer jager ofte her. Derudover ses ofte revhajer.

Kommer man tættere på væggen ser man de store viftekoraller og en masse overhangs og huller i væggen. Omkring væggen ses mange tusindvis af juvelfanebarser.

Ved det sydlige plateau ser man ofte oceanisk hvidtippede hajer, der er Elphinstones helt store trækplaster. De er tit meget nysgerrige og interesserede i dykkere og kommer ofte tilbage for at kigge endnu nærmere på en. Oceanisk hvidtippede hajer er meget sjældne overalt på jorden, så at møde dem her er enestående. De er dog ikke ufarlige, så hold øje med dem.

Den østlige væg er et fantastisk vægdyk, hvor den stærke strøm gør det til et super strømdyk. Væggen går lodret ned til mere end 100 meter i dybden. Væggen er dækket af blødkoraller i alle regnbuens farver. Her ses barracudaer, napoleonfisk, tunfisk og meget mere.

Perfekt for: Vægdykning, koraller og hajer
Dybde: 5 > 40 m
Sigtbarhed: 20 – 35 m
Strøm: Kan være stærk
Vandtemperatur: 23 – 30° C
Dykkererfaring: Øvede
Antal dykkersteder: 4

Dykkersæson: Hele året
Afstand: 20 minutter fra Marsa Shagra