Vi bookede en tur for at komme ud og se skildpadder. Vi var ikke helt klar over hvad det egentligt indeholdt. Skulle vi se dem ligge på stranden, kravle op i sandet eller hvad. Vi regnede med at det ville være på Playa Grande. Vi var dog så godt forberedt at vi havde taget gummisko på.

Warren Jr. som var vores guide hentede os på hotellet og vi samlede endnu et par op. Vi fik kort fortalt at vi skulle køre ca. 50 minutter og når vi kom frem skulle vi gå gennem små skovstier for at komme til stranden. Ved Playa Grande kan man parkere lige ved stranden, hvilket gør det let tilgængeligt. Derfor er det ikke det rigtige sted, da der er for lidt respekt i forhold til lyd og lys. Tilgengæld er der strande nord hvor man skal gå for at komme dertil. Guiderne i de forskellige grupper taler sammen og koordinere hvad de ser. Den guide der finder en skildpadde der vil lægge æg har førsteretten til at organisere grupperne af spændte turister.

Ud af Tamarindo og på vejen igen. Efter et 40 minutter til højre af de velkendt grusveje – ja men huller. Vi når frem til skovstien og bliver udstyret med lygter. Der er bulder mørkt men mange lyde. “Hold jer på stierne for her er klapperslanger og andre gode kryb”. Da vi når frem og kan høre vandet bruse skal vi slukke lygter og det er kun guidens røde lygte der må bruges. Alt andet lyd og lys skal pakkes væk. Vi kan se en anden gruppe på stranden Playa Nombre De Jesus og guiden snakker med ham over walkie. De har spottet en grøn havskildpadde hvis skjold nok har været en meter fra hale til hoved. Den var ved at grave sin rede ud og det var kun guidens røde lys der måtte bruges.

Alt skulle være roligt indtil hun var begyndt at lægge æg. Når hun er klar til det og starter går hun i en slags trance og bliver ikke forstyrret af at der tages fotos, selvfølgelig uden flash. Guiden gravede frit bagtil så det var tydeligt at se hende lægge æg. En skildpadde af denne type lægger op til 60 æg på en gang. Fra skildpadden kommer ud af vandet, får lavet sin rede, lagt æg, kamufleret sin rede til hun er tilbage i vandet går der op til halvanden time.

Alt gik roligt til og og det blev organiseret så alle kunne kigge og tage billeder. Først en kort runde, derefter runde 2 og efter den var der god plads for dem der ville have lidt mere.

Det var en fantastik oplevelse at se hvordan det foregår. Vi havde ikke forestillet at vi skulle se denne proces med æg der lægges i reden i sandet. Efter hele dette sceneri gik vi retur over stranden og så spor fra en stor skildpadde der havde været oppe og vende på stranden og retur til vandet. Bredden mellem sporerne fra lufferne var vel på størrelse med en lille traktor. WAU