Så var det adiós Monteverde og vi skulle ned fra højderne. Hotel Montaña ligger i 1400 meter højde og vi skulle bevæge os ned gennem bjergene til Sámara Palm Lodge som kun ligger i 12 meters højde. Igen en fantastisk køretur hvor vidderne er vidunderlige. Den en bjergside efter den anden med frodigt landskab.

Formiddagskaffe på et lille lokalt sted Soda Paso Real i byen Las Juntas. Ud til vejen over for lokalpolitistation, det lokale live gled forbi og en stor grøn leguan passerede vejen. Vi er ikke på hjemmebane.

Tak for kaffe vi må videre.

Formiddagskaffe på et lille lokalt sted Soda Paso Real i byen Las Juntas. Ud til vejen over for lokalpolitistation, det lokale live gled forbi og en stor grøn leguan passerede vejen. Vi er ikke på hjemmebane. Tak for kaffe vi må videre.

Vi nåede til broen Puente La Amistad over Colorado Gulf hvor vandet løber ud i Pacific Ocean. Der var tid til et lille stop for at nyde udsigten og måske dyppe tærerene i vandet. Det skulle vise sig ikke at være en god ide, der der var krokodiller i vandet. Straks som vanligt på jagt efter det spændende. En kort tur langs flodbredden for at se om der skulle være nogle i syne, men desværre ikke denne gang. Derimod trissede der en lille vaskebjørn rundt under broen.

Videre på ruten havde en rotte forvildet sig op i lysmasten og ud på el-ledningerne. Det skulle den nok ikke have gjort. Den er med garanti gennemstegt og klar til servering.

Der kunne den så hænge nok så fint til skræk og advarsel.

Fra byen Nicoya var der ikke langt til Sámara, men det kunne lige blive til en frokost på en lille restaurant La cuchara del buen sabor. Det blev til 2 gange lækre hjemmelavet burger med cola til 80 danske kroner. Skønt sted.

Temperaturen og klimaet havde ændret, til fuld sol og en 33 grader. Der var 23 kilometer tilbage gennem snoede veje mellem de sidste bjerge. Vi havde håbet at få et glimt udover Pacific Ocean, men det eneste glimt var lige inden vi ramte den lille kystby Sámara. Ind i hovedgaden, til højre og 500 meter længere fremme fandt vi Sámara Palm Lodge.