La Fortuna-vandfaldet ligger i Alajuela-provinsen. På spansk er det kendt som Catarata Fortuna. Vandfaldet falder omkring 70−75 meter og er ved bunden af ​​den sovende Chato-vulkan, omkring 5,5 km uden for byen La Fortuna, nær Arenal-vulkanen. Den fødes af Fortuna-floden, som går gennem regnskoven i Arenal-bjergkæden, indtil den styrter ned over klippen og danner dette vandfald.

Entréen er US$18 for voksne. Turen ned til vandfaldet går næsten udelukkende på trapper og der er over 500 trin, der er skåret ind i bjergsiden. Det tager omkring 20 minutter, og der er steder at stoppe og sidde, hvis det er nødvendigt. Det er tilladt at svømme i søen hvor faldet ender. Det er dog farligt at svømme under og bagom faldet. Man kan også bade i søens afløb som løber videre nedad.

Som om vi ikke havde fået vand nok så begyndte det også at regne da vi skulle til at gå op. Det kan godt mærkes i benene når man kommer til toppen igen.