På dansk hedder den Gulmasket Tukan. Denne har en samlet længde på 47-61 cm og vejer fra 584 til 746 gram. Blandt tukanfamilien Piciformes er det kun Toco-tukanen og den hvidstrubede tukan, der gennemsnitligt er større end racerne med sort underkæbe og kastanjeunderkæbe.

Dens fjerdragt er hovedsageligt sort. Øvre bryst og hals er lyse gule med en tynd rød kant på halsen, en cremet rumpe og et skarlagenrødt analområde. Næbet er tofarvet og massiv, lidt kortere hos hunnen. Den er citrongul på oversiden og sortlig på resten af ​​overkæben og på underkæben, ofte brun tæt ved bunden. Huden i ansigtet omkring øjnene er lysegrøn eller gulgrøn.

Dens leveområder strækker sig langs Andesbjergenes østlige skråning fra Peru, nordpå gennem Ecuador og Colombia, til Venezuela så langt som til kystområderne.

Denne art er tilpasset en bred vifte af levesteder, fra sletter til tropiske og subtropiske skove. Den lever i højder af 100-2400 m. i fugtig bjergskov.