Agalychnis callidryas, almindeligvis kendt som den rødøjede løvfrø, er en frøart i underfamilien Phyllomedusinae. Den er hjemmehørende i skove fra Mellemamerika til det nordvestlige Sydamerika. Denne art er kendt for sin lyse farve, nemlig dens livlige grønne krop med blå og gule striber på siden. Den har en hvid underside, knaldrøde og orangefarvede fødder og er opkaldt efter dens karakteristiske lyse røde øjne.

Denhar lange lemmer og svømmehud. De parrer sig og formerer sig nær damme og findes derfor i lavlandsvåde områder, der findes i tropiske skove.

Som alle frøerne i dens slægt er de nataktive og jager det meste af deres insekter om natten. Hannerne er mindre end hunnerne. På trods af sin lyse farve er den rødøjede løvfrø ikke giftig. Dens lyse farve kan derfor mere tilskrives camouflage blandt det grønne i den omgivende jungle, såvel som "forskrækkelsesrefleksen", som den kan bruge til at afskrække rovdyr. Om dagen bruger frøen sin grønne ryg til at camouflere mellem bladene, denne camouflage er dens eneste forsvar. Hvis den bliver forstyrret, blinker frøen med sine klare røde øjne, hvilket kan forskrække rovdyr og frøen kan at flygte.