Vækkeuret var ikke nødvendigt, da der er ingen glas er i vinduerne, kun myggenet, så alle lydene fra skoven vælter ind i værelset. Det der larmer med er Howler monkey som sørger for morgenvækningen – store brøl suser gennem værelset.

Howler Monkey
Howler Monkey på Pachira Lodge


Kl. 0530 afgang til Tortuguero National park. Det foregår i båd hvor vi sejlede gennem små kanalsystemer.
Bådfører Ronny og guide Emanuel kunne se ting vi ikke selv kunne få øje på.
Rigtig mange fugle der stod i vandkanten eller sad i trækronerne.  Hvidhoved aber som gav os en del vand når de hoppede på de regnfulde blade over hovederne på os. I vandkanten kunne vi komme meget tæt på en Cayman der lå med hovedet over vandoverfladen. I træerne lå leguaner på grene og fangede morgensolen. Som finale fik vi set tukaner omend de var højt oppe, men de var der.