Tilbage i på vores vante pladser i Peters bil, hvor der foregik ting på radioen. I vanlig stil var Peter stille men målrettet. På vejen dertil passerede vi gutterne som havde pakket luftballonerne sammen og var på vej hjemover.

Vi spottede selv biler fra nær og fjerne der havde samme retning som os. Der var allerede stimlet flere biler sammen og da vi var tæt på fik vi endnu et syn af naturens gang. I fødekæden er løven over bøflen og det var netop det scenarie vi var vidner til. I løbet af natten havde en flok løver nedlagt en bøffel og to hunløver lå nu trætte og vogtede over byttet. På afstand under et træ i skyggen lå flere løver og på et tidspunkt kom en hunløve vandrende. Hun må have været en spændende dame for hanløven fulgte hende tæt og alle var spændte på om vi kom til at se en parring her midt i helle dette senarie. Det havde været for vildt men det skete desværre ikke.

Tre hyæner nærmede sig men kun en var modig nok til at komme tæt nok på til at finde en luns kød som lå lidt på afstand fra byttet. Sjakalerne var også tilstede og de var mere modige og gik rundt i græsset tæt på det store bytte. Den ene løve mente nok at de alle var lidt nærgående og tog fat i nakken på byttet og begyndte at flyttet på det. Det er fantastisk at et dyr på den størrelse har har musklerne og bid nok til at flytte på dette store dyr. Den blev flyttet men ikke så langt. Til gengæld gav det os et bedre view, hvor vi nu tydelig kunne se både tænder, horn og øjne på bøflen. Lidt skræmmende med spændende syn.

Hyæner, sjakaler og selvfølgelige den flyvende skraldespand. Gribbene overser ikke muligheden for restemad og der var mange af dem. De stod i græsset og hakkede i nogle af stykkerne der var flået af. Ind imellem lettede en for at se hvordan det stod til med den store lækre ret som løverne vogtede over.

På afstand under et træ i skyggen lå flere løver og på et tidspunkt kom en hunløve vandrende. Hun må have været en spændende dame for hanløven fulgte hende tæt og alle var spændte på om vi kom til at se en parring her midt i helle dette senarie. Det havde været for vildt men det skete desværre ikke.

Det var som om der var faldet ro på alle. De to hunløver vågede over byttet, det romantiske par var på vandring i det høje græs, med safaribiler på slæb i behørig afstand og ådselsæderne var standby og tålmodige. Deres tid skulle nok komme. Peter fik vendt bilen og vi trillede videre.

Vinden var i den rigtige retning og ikke langt derfra var der stadig en del af scenariet. En gruppe på fem hyæner krydsede vejen i retning mod lidt restemad.