En times ballonflyvning over savannen i Masai mare byder på mere end en flot solopgang.

Kort efter opstigning fløj vi henover en flok løver hvor de i løbet af natten havde nedlagt en bøffel. Hanløven lå ved byttet og kiggede direkte op på mig og kunne den tale havde den sikkert sagt “kom du bare herned”.

Ikke langt fra han løven holdt familien til. En gruppe 12-13 hun løver og unger hyggede sig med fyldte maver. Ikke langt derfra holdt hyænerne sig klar til at overtage skroget. Vi var så optaget af disse syn at vi nær havde glippet tidspunktet hvor solen stod op i horisonten.

En stor flok elefanter gik og græssede i den tidlige morgensol. Elefanter ser ikke så godt, men hører godt. De kunne høre at vi var i luften og set fra oven var det tydeligt at se hvordan de gennede ungerne sammen og dannede en beskyttende cirkel rundt omkring dem.

På grænsen til Tanzania fik Mervin landet kurven i det høje græs.