Dejlig morgen temperatur på 20 grader, så shorts og sandaler er fint. Fra hotellet tager det 5 minutter at kommer til Nairobi terminus som er tog stationen med forbindelse til Mombasa.

Inden der overhovedet kan være tale om at komme med toget skulle vi gennem første sikkerhedstjek. Det foregik ved at gå gennem scanner, visitation og så var man inde i noget der ligner en lang blik garage. Vi forstod ikke helt hvad der foregik, for al bagage skulle ligge i en lang række i midten og vi blev alle stillet op af væggen. Tiøren faldt – der kom tre narko hunde igennem og snusede til al bagage. Derefter od af garagen og gennem endnu en scanner. Nu var der adgang til billetkontor. Vi kunne gå lige igennem da vi havde forkøbte billetter.

For at komme ind i selve stationsbygningen var der en billet og paskontrol og inde i bygningen endnu et sikkerhedstjek og visitation. Det gik nu fint og hurtigt.