Karnark Templet er et stort udendørs museum, og det er verdens største religiøse kompleks fra oldtiden. Det er fra faraoerne tid og kan dateres tilbage til det 16 århundrede f.kr. Cirka 30 faraoer bidrog til bygningen af templet.


Udbygningerne af templet tog fart under det nye rige, smed det 18 dynasti med faraoer som Ramses 2, Hatshepsut og Thotmosis.

Det er et imponerende bygningsværk og hypostylhallen (overdækket søjlehal) kan tage pusten fra en. Salen dækker et areal på 5.000 m2. taget som ikke er der mere blev båret af 134 søjler. De er 24 meter høje og står i 16 rækker. I midten findes 12 søjler der er højere end de andre og måler 10 meter i omkreds.
Størrelsen af hele templet og området er overvældende.

Karnak betyder ‘barrikade’ på arabisk og templet er det næstmest besøgte oldtidsmonument i Egypten, kun overgået af Giza Pyramidernetæt på Cairo.