Måske skulle vi have læst mere op på kongernes dal, for vi havde regnet med at se store pompøse indgange til gravene. Men det er jo slet ikke der de stor templer er. Vi google lidt og viste Peugeotfætter nogle billeder af Hatshepsut tempel så vi forbinder med Asterix og Obelix. Den var han med på og vi forlod Kongernes dal i den gamle bil.

Vi drejede ind til højre og der kunne vi se templet i sin pragt. Busserne var dukket op med grupper af turister med hørebøffer. Denne gang droppede vi det lille tog som alligevel viste sig ikke at køre helt op til templet. Vi var der hurtigere end kvægene.

Hatshepsut tempel

Det er et imponerende bygningsværk med mange lige linjer. Det lykkedes at få nogle billeder med meget få eller igen andre på. Vi kunne gå i fred og se de store søjler og statuer. Vi kom ind i en afkrog med en kustode og en vagt. Vagten med maskingevære vinkede os hen og viste os bag om en afspærring hvor vi fik lov at kigge ind i noget der også kunne ligne et gravkammer. “Ok take photo – happy?”. Vi kiggede tog et enkelt billede og vente næsen tilbage igen. En lille lyd fra vagten og ud af øjenkrogen kunne vi se hånden komme frem, men gik videre og lod som ingenting. Vi er ved at være hærdede.

Varmen trykkede og vi var ved at være møre og bevægede os mod udgangen. Her ville en forfriskning være dejligt og med to Mirandaer i hånden kunne vi allerede mærke det køle ned gennem halsen. Men det følelse stoppede brat da han sagde 75 EGP. Der hoppede kæde af og han blev skældt hæder og ære til. Ind med drikkevarer igen og han fik at vide han ikke skulle snyde. Han kunne se han havde forsøgt at snyde de forkerte. Han gik hurtigt ned til 50, så 40 men vi havde allerede vendt han ryggen. Han forsatte bag os 35, så 30 og det sidste vi hørte var 20 men vi vendte os ikke om. Vi støttede i stedet de unge dreng der solgte kolde vand senere på turen.

Fætter holdt klar og vi kørte mod Nilen og færgen. Vi stoppe et par steder for at tage billeder af Nobles templer og Colossi of Memnon.

Colossi of Memnon.

Endnu et par gadesælgere og nu skulle den ene prøves af. Jeg havde spottet en af de vadsække han solgte og viste interesse for ham. Han var der straks og jeg kunne få den for 250 EGP. Jeg smilede, løftede på solbrillen, kiggede ham i øjnene og sagde 50 EGP. Han spurte om jeg mente Euro. Nej det mente jeg ikke og han gik ned på 200 EGP mens jeg begyndte at gå de 15 meter hen til bilen. Jeg gentog pænt 50 mens han fulgte mig og jeg var fast besluttet. Vi var kommet forbi de 175 og 150 havde han også sagt. Nu var jeg begyndt ikke at svare ham. Jeg nåede bilen og satte mig ind, vinduet var åbent så han kunne jo fortsætte. Fætter fik besked på at køre og sælgeren bød 100 EGP. Det fik fætter til at stoppe og jeg kunne sige 50 igen. Det afslog han selvfølgelig og fætter fik tegn til at køre, men trillede kun og her kom sælgeren med sidste bud på 80 EGP. Jeg afslog pænt da vi drejede ud på vejen og vi kørte. Det var et godt eksempel på at man kun skal betale 1/4 af det de starter med. han startede med 250 og sluttede med 80. Så pæn var tasken heller ikke og kursen gik mod færgen.