Tilbage i Luxor fik vi tempel og søjler. Færgen lægger til midt i byen hvor Tempel of Luxor er. Det er pænt stort midt i det hele med store søjler og enorme stenblokke. Vi kunne se det hele fra gaden så vi mente ikke det var nødvendigt at bruge penge på at komme ind for hegnet.

Vi bevægede os op gennem byen og fandt restauranten Sofra som var meget autentisk egyptisk restaurant. Vi troede faktisk ikke den var åben. Vi spurgte en i en kiosk om ikke det var åbent idag. Det det viste sig at det foregik på første sal. Der sad en gruppe mænd og hyggede sig ellers var der ingen andre. Det blev et par retter og kolde vand. Maden var smagfuld men havde nok tjent sig bedst en kold vinterdag på en skiløjpe. Vi kom dog igennem det meste inden vi takkede af og betalte 337 EGP for måltidet.

Byen summede af liv og handel mellem de lokal. En kone kom med an høne i en plastpose hvor kun hovedet stak op. En biks solgte kun æg og de stod i kæmpe stakke. En gammel dame sad på jorden med grøntsager og brød i poser til salg. Bondemanden solgte nogle frugter fra en ladvogn spænd for en hest.

Vi havde luret at vi kunne blive sejlet hjem til hotellet. Det medførte jo selvsagt en forhandling og vi fik turen for 150 og på den måde nåede vi også et Nilcruise.