Walk like an Egyptian har pludselig fået en helt ny betydning. At begive sig ud i Kairos trafik på gåben er måske en af de største trafikale risici  der findes på jorden.

Det er vildt så meget trafik der er. Fodgængere betydet INTET for bilister. De ænser dig ikke de mindste og du får ikke øjenkontakt med dem. Måske et enkelt dyt, men af holde tilbage findes ikke. Vejstriber er der men på en tresporet vej kan der sagtens være 4 eller 5 biler ved siden af hinanden.
Et lille dyt er blot et signal om “Jeg kommer lige inden om” eller “Har du set mig. Det kan man syntes er en fin gestus. Men med det antal biler der er, er det en konstant dytten. Derimod hornet i bund betyder at der er en der er irriterende.


At krydse en gade i Kairo kræver mod, præcision og beslutsomhed. Der er ingen huller i trafikken så man springer ud i det. Om det er tværs over en gade eller når man krydser en sidevej. Når du først er ude så Walk like an Egyptian, kryds mellem biler og andre køretøjer.
Lyskryds findes der, men sjældent de virker og er der et findes fodgængerfeltet ikke.
Eneste sted vi krydsede i et fodgængerfelt var på Tahrir pladsen.Det var stadig med fuld opmærksomhed, for de kom meget tæt på.
Tålmodighed og abstraheren fra dyt og båt er nødvendigt for slet ikke at tale om lugten af dieslos og udstødningsgasser.
Ønsker du promenering downtown så skal du ikke vælge Kairo.