Dyk nr. 13 Alimathaa Housereef
Vand temp.: 30 ºC Nedetid: 55 min.
Tidsinterval: 18:27 – 19:22 Dybde / gennemsnit: 13,9 / meter
Dato: 4.10.2018 Bar start / Slut: 212 / 80
GPS: 3.5902689, 73.49792
smiley

Bemærkning:
Alle var i vandet og Mr. Mox var klædt i heldragt røde shorts, T-shirts og en rød lygte på maven under den røde T-shirts.

Beskeden var klar da han gav thumbs ned. Follow the red light district. Vi var hurtigt på de 14 meter da hajer kredsede om os. Vi blev sat i position som nærmest var liggende for at kunne stå stille i modstrømmen. Nu startede showet med alle dykkere siddende i en stor halvcirkel.

Nurse sharks på op til fire meter lange, stingray to meter brede og fish kredesede rundt og ligefrem gnubbede sig op af os.

Det er ikke let at se smil under vandet men vi kunne se begejstringen i hinanden øjne. En finger pegede op over dit hoved og det næste du mærkede var en hajs hud gnubbe mod din hovedbund. Som var det en kammerat klemte den næste haj sig ind mellem os og svømmede roligt videre frem og rullede rundt i sandet.

Som et rumskib kom en kæmpe stingray henover hovedet og tankerne blev straks sendt til filmen Starwars.

Tiden gik og 45 minutter med dette sceneri var ved at være slut. Koncentrationen måtte retur til opstigningen og det sorte vand. Det er med stor respekt til dykkerinstruktørerne og bådbesætningen at de kan finde frem til os. Vi kom op meget langt fra båden og lå bare der i vandet og lyste på vores hoveder.

Signalet var modtaget og vi kunne ligge der i de mørke bølger og skvulpe mens vi talte om det store oplevelse.

En tanke var sikker fra os alle fire – tænk hvis vi havde droppet dykket.