Solskin fra morgenstunden og det kunne tegne til at blive en god dag oven på regnen i går. Dagens dyk var booket som 2 tanks dyk i jagten på Mantaray. En forholdsvis kort sejllad og vi var ved dykkersitet Coral Hills. Der var 18 dykkere og 2 instruktører med båden, alligevel var der god plads. Instruktøren tjekkede for strøm og Mantaray og viste 7 fingre fra overfladen.

Vi blev alle sendt i vandet med besked om at gå ned til cirka 15 meter. Derfra skulle vi svømme hen over en sandbanke og der kom vi til cleaningstationen. På vejen derhen fik vi et par Mantaray at se.

Cleaningstationen lå midt i en sandlagune og der var masser af plads rundt om den. Vi satte os alle i en kæmpe cirkel og havde det mest fantastiske view lige foran os. Syv Mantarays svævede henover hovedet på os.


Først en og så en anden og nogle gange krydesede tre til fire stykker lige over os. Selvom kameraet drillede er det alligevel blevet til et par rigtige gode billeder og videoer.

At sidde og filme dette sceneri var vildt og det blev ikke mindre vildt af en skygge som kom henover mig, og hovedet fra en stor Manta kom til syne, ikke mere end en meter over mig. Den svævede hen over som var det et kæmpe rumskib der bare var enormt. Jeg fik det heldigvis på video kan stadig fryde mig over det syn.

Det var ikke meget motion vi fik på dette dyk, for vi sad her næsten 45 minutter på knæ og lod showet køre. Per og jeg steg lidt til vejres og drev henover revet hvor endnu en Manta kom os i møde. Den svømmede ikke hurtigere end at jeg kunne følge den og komme helt om på den anden side af den mens jeg filmede.

Med den filmstump i kassen, kunne vi lad os høje af begejstring, stige op til vores 3 minutters safetystop.

Alle var oppe og en anden jagt var gået i gang, for mens vi var nede havde en anden båd se en hvalhaj og vi alle spejdede efter den mens vi ventede på vores overfladestop som skal være på en time.