I dag kan vi bare ikke se det for regnen øser ned. Selv fiskehejren skutter sig i strandkanten.

Det gode ved det hele er, at det jo ikke regner under vandet, så på med masken.

Dagens dyk skulle foregå 35 minutters sejlads fra Vilamendhoo. Besætningen havde i dagensanledning trukket siderne ned så det ikke regnede ind. Det var vist meget godt for der var søgang og vandet stod op af siderne og regnen silede ned. Kaptajnen stod med sydvest og regnjakke og styrede båden gennem bølgerne.

Vi var kun 5 dykkere og Filip som instruktør. Han gav os en lang briefing om Lucky Hell og 7th Heaven. Det var vigtigt at nedstigningen foregik rimeligt hurtigt til 17 meter. Hvis vi lå for længe i overfladen ville vi drive ind over revet og gå glip af det. Hvis vi kom længere ned ville vi misse “porten” til 7th Heaven. Så ville der kun være vejen venstre om langs med Lucky Hell.

Vi kom ned i fin stil alle sammen og samlede os i porten hvor vi kunne holde fast i stenene så vi ikke blev trukket med af strømmen. Vi lå der lidt og kiggede ud i det blå hvor en masse små og lidt større fisk samlede sig. Et par hajer kredsede omkring som konger af revet. Vi slap vores tag og drev med strømmen ind langs indersiden af revet.

En skildpadde kom mod mig og jeg startede med at filme. Det var noget af en nysgerrig fætter og den kom en smule tæt på. Jeg var en lidt nervøs ved om den kunne finde på at bide. Deres næb hakker med lethed en finger over. Jeg trak mig lidt og den fulgte med og på et tidspunkt havde vi ikke mere end en halv meter mellem os. En hyggelig lille fyr som jeg tog afsked med igen.

Det var ved at være slutningen på dykket og vi var ved udgangen af revet. Der var meget strøm og desværre havde jeg ikke nok luft til at blive hængende og se det sceneri der var. Masser af fisk samlede sig i strømmen og endnu flere og større hajer cirklede omkring på jagt.

Hvis vejret var dårligt da vi gik ned var det ingen ting i forhold til da vi skulle op. Himmel og hav stod i et og både gyngede. Det var tungen lige i munden da vi skulle op af stigen til båden.